GABA helpt zzp’ers en ondernemers met onafhankelijk advies en een arbeidsongeschiktheidsverzekering die past bij jouw situatie.
AOV voor ZZP'ers
Waarom nu actie ondernemen?
Vanaf 2027 wordt een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering ingevoerd. Wacht niet tot het te laat is – regel een AOV die beter aansluit bij jouw persoonlijke situatie én profiteer van het overgangsrecht.
Jouw voordelen:
-
Vrijstelling van de verplichte regeling door een eigen AOV
-
Betere dekking en meer keuzevrijheid
-
Voorkom hogere premies op latere leeftijd
-
Financiële zekerheid voor jou en je gezin
Wat houdt de verplichte AOV in?
Verplichte AOV vanuit de overheid (BAZ) |
Persoonlijke AOV bij GABA |
|
|
|
|
|
|
Waarom een AOV via GABA?
-
Persoonlijk advies waarbij jouw wensen en situatie leidend zijn
-
Onafhankelijke vergelijking van verschillende AOV-aanbieders
-
Advies en ondersteuning bij het afsluiten van de best passende verzekering
-
Hulp zodra jij gebruik moet maken van jouw AOV
-
Meer dan 86 jaar ervaring in verzekeringsadvies voor ondernemers en zzp’ers
Veel gestelde vragen over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen
Wat houdt de verplichte AOV voor ZZP'ers in?
De verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is een door de overheid opgelegde verzekering die vanaf 2027 geldt voor zzp'ers en ondernemers. Het biedt een basisdekking bij arbeidsongeschiktheid, maar kent beperkte uitkeringsmogelijkheden en een vaste premie.
Waarom zou ik nu al een eigen AOV afsluiten?
Als je vóór de invoering van de verplichte AOV een eigen verzekering afsluit, kun je gebruikmaken van het overgangsrecht. Dit geeft je vrijstelling van de verplichte regeling en zorgt ervoor dat je een verzekering hebt die beter aansluit op jouw persoonlijke situatie.
Wat is het verschil tussen een eigen AOV en de verplichte AOV?
Een eigen AOV biedt meer flexibiliteit en betere dekkingsmogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een dekking op basis van je eigen beroep, een hoger verzekerd bedrag en kortere wachttijden. De verplichte AOV heeft een vaste dekking van maximaal 70% van het minimumloon en een wachttijd van één jaar.
Is een eigen AOV goedkoper dan de verplichte AOV?
Voor veel zzp’ers is een eigen AOV voordeliger, vooral als je een minder fysiek beroep hebt. De verplichte regeling kost ongeveer 8% van je inkomen, terwijl je met een eigen AOV vaak meer controle hebt over de premie en dekking.
Kan ik vrijstelling krijgen van de verplichte AOV?
Ja, als je vóór de invoering van de verplichte regeling een eigen AOV afsluit, kun je vrijstelling krijgen, mits de verzekering aan bepaalde voorwaarden voldoet. Dit geeft je meer vrijheid en zekerheid.
Wat gebeurt er als ik niets regel?
Als je geen eigen AOV afsluit, val je automatisch onder de verplichte regeling. Deze biedt slechts een basisuitkering die mogelijk niet genoeg is om je vaste lasten te dekken.
Hoe bepaal ik welke AOV bij mij past?
Dat hangt af van je beroep, je vaste lasten en hoeveel risico je bereid bent te nemen. Onze adviseurs bij GABA helpen je met een persoonlijke analyse en een onafhankelijke vergelijking.
Hoe helpt GABA mij met mijn AOV?
GABA biedt onafhankelijk financieel advies. We brengen jouw situatie in kaart en vergelijken producten van verschillende aanbieders. Zo krijg je een verzekering die écht bij je past.
Wat kost het advies van GABA?
De kosten van ons advies zijn transparant en worden vooraf met je besproken.
Hoe lang duurt het om een AOV af te sluiten?
Het proces duurt meestal een paar werkdagen, afhankelijk van je situatie en de verzekeraar. Onze adviseurs zorgen ervoor dat alles soepel verloopt.
Wat als ik al een medische aandoening heb?
Verzekeraars kunnen een eigen AOV soms weigeren of een hogere premie rekenen als je een medische aandoening hebt. Met de verplichte AOV geldt echter een acceptatieplicht, maar de dekking is beperkter.
Geldt de verplichte AOV ook voor oudere zzp'ers?
Ja, maar hoe ouder je bent, hoe hoger de premie. Het is slim om al eerder een eigen AOV af te sluiten, omdat dit meestal gunstigere voorwaarden en premies oplevert.
Kan ik mijn AOV aanpassen als mijn situatie verandert?
Ja, bij een eigen AOV kun je de dekking en premie aanpassen als je situatie verandert. Bijvoorbeeld als je gezinssituatie wijzigt of je inkomsten veranderen.
Is de premie van een eigen AOV fiscaal aftrekbaar?
Ja, de premie van een eigen AOV is volledig aftrekbaar van je inkomstenbelasting. Dit maakt een eigen AOV financieel aantrekkelijk.

Kennismaking
Maak een afspraak met een van onze adviseurs.

Producten vergelijken
Op basis van jouw persoonlijke situatie vergelijken we de mogelijkheden.

Afsluiten
We sluiten het product af dat het beste bij jouw situatie past.

Ondersteuning
Wij zijn jouw aanspreekpunt voor de AOV gedurende de looptijd.

"De zaken gewoon goed regelen zodat we er zijn als het nodig is voor onze klanten! "
Wijnand Jakobs - Bedrijfsleider volmachtsbedrijf
Via onze dienstverleningsdocumenten geven wij informatie over de aard en reikwijdte van onze dienstverlening en de vergoeding die hier tegenover staat. De dienstverleningsdocumenten zijn opgemaakt conform het wettelijk voorgeschreven kader.

"Mijn streven is om mijn werk zo goed foutloos te doen, zodat onze klanten de juiste polis ontvangen."
Mariska van Hees - Polisadministratie
Via onze dienstverleningsdocumenten geven wij informatie over de aard en reikwijdte van onze dienstverlening en de vergoeding die hier tegenover staat. De dienstverleningsdocumenten zijn opgemaakt conform het wettelijk voorgeschreven kader.

"Niet zomaar doen wat je gevraagd wordt, maar echt meedenken met de klant!"
Roel Hofman - Verzekeringsadviseur binnendienst:
Via onze dienstverleningsdocumenten geven wij informatie over de aard en reikwijdte van onze dienstverlening en de vergoeding die hier tegenover staat. De dienstverleningsdocumenten zijn opgemaakt conform het wettelijk voorgeschreven kader.